Leírás

Kimchi workshop – fermentált gluténmentes vegán savanyúság – 2026. január 15.

Készíteni fogunk kétféle kimchit, egy-egy üveg tradicionális gluténmentes vegán kimchit (csípős) és egy fehér kimchit, amit hazavihetsz magaddal. Készítünk közösen vacsorát Pad thait, amit közösen elfogyasztunk. Viszek magammal többféle fermentált savanyúságot, kétféle kimchit, amit megkóstolhatsz.

Mi lesz a workshopon:

– Mi a fermentálás lényege?
– Milyen alapanyagokra van szükség a fermentált vegán kimchi készítéséhez?
– Milyen vegán alapanyagokkal tudod helyettesíteni a halszószt és a szardellapasztát?
-Hol tudod beszerezni a szükséges alapanyagokat (például: gochugaru, ragacsos rizsliszt stb.)?
– Milyen alapanyagokból és hogyan készül a vegán ragacsos rizses chili szósz?
– Hogyan tudod variálni az alapanyagokat, többféle vegán kimchit készíteni?
– Milyen eszközöket érdemes használnod kimchi készítéshez?
– Mennyi ideig készül a kimchi gyors és hosszabban készülő változata?
– Mire figyelj a kimchi tárolásánál?
– Mennyi ideig áll el a kimchi?

Bónusz

A főzőest után hozzáférést kapsz a Gyakorlati fermentálás online tanfolyamhoz, ami tartalmaz egy összefoglaló előadást a fermentálásról, egy e-book-ot hasznos tippekkel, praktikákkal és egy bemutató videót a fermentálásról és a csíráztatásról.