A háztartási kisgépek új korszaka! Avagy hogyan válasszunk konyhai kisgépet?
A 12 legfontosabb szempont konyhai kisgépek vásárlásához – 1. rész

A konyhai kisgépek esetében egyfajta technológiai forradalom szemtanúi lehetünk. Olyan modern és innovatív megoldásokat alkalmaznak a gyártók, amik élménnyé teszik az ételkészítést és a főzést. Például az olyan eszközök, mint a kelyhes turmixgép, a botmixer, az aprítógép, a konyhai robotgép és a több funkciós multigrill hatékonyan támogatják az egészséges életmódot, az egészséges táplálkozás gyakorlati megvalósítását.

Ráadásul ezeknek a modern konyhai gépeknek a segítségével kipróbálhatunk új receptúrákat, és kedvünkre kalandozhatunk a kulináris ételek világában. Felfedezhetünk új ízeket, textúrákat! Hosszútávon megőrizhetjük fittségünket, egészségünket!
Kiemelten fontos, hogy amikor konyhai gépet választunk, összhangban legyen a céljainkkal és a táplálkozási szokásainkkal. Akkor tudjuk igazán kihasználni az eszközben rejlő lehetőségeket, ha jól illeszkedik az életmódunkba, és vannak hozzá praktikus receptjeink. Ha mindennapos használatra szánjuk a gépet, akkor ez különösen fontos szempont.

Ma már egy konyhai háztartási géptől több alapfunkciót és akár kiegészítő funkciókat is elvárhatunk, hiszen a modern konyhatechnológia mindezt lehetővé teszi.

A bonyolult megoldások miatt azonban a legtöbb esetben még az alapfunkciók is kihasználatlanok maradnak. Ellenkező esetben pedig, ha egy konyhai gépnek túl kevés az alapfunkciója akkor a szükséges célokra további gépekre lesz szükségünk. Az utóbbi esetben már azzal is érdemes számolni, hogy mekkora pakoló, vagy tároló felületünk van a konyhánkban. Ezért ha helytakarékos megoldást keresünk, fontos, hogy a gép rendelkezzen a legfontosabb alapfunkciókkal, és később akár bővíthető legyen funkcionális eszközökkel is.

Nem elég, ha egy konyhai gép a legmodernebb technológia alapján készül, fontos, hogy egyszerű, könnyű és kényelmes legyen a használata is. A bonyolult technológiai megoldások sok esetben arról árulkodnak, hogy a fejlesztő szakembereknek nincs mindig közvetlen információjuk arról, hogy valójában mire van szüksége a háziasszonyoknak, hogyan könnyíthetik meg a mindennapi használatot.

Egy rosszul megválasztott konyhai gép igazán megkeserítheti egy háziasszony életét, és jelentősen megnövelheti a konyhában töltött időt. Ha például egy konyhai gépnek alacsony a teljesítménye, akkor az a gép hatékonyságát fogja csökkenteni. Az adott ételtípusra jellemző textúra elérése sokkal több időt fog igénybe venni. Több ideig tart, hogy elérjük a kívánt állagot, például hogy homogén, krémes, kisebb vagy nagyobb darabos, por állagú legyen az alapanyag.

Ezért fontos, hogy lehetőleg nagyobb teljesítményű konyhai gépet válasszunk. Egy hatékony eszközzel megspórolhatjuk például az előkészítési munkát, kevesebb idő alatt elkészül az étel. Egy eszköz akár több funkciót is el tud látni a konyhánkban! Így nemcsak a hellyel, de a pénzünkkel is spóroltunk!

A választásunknál fontos tényező még, hogy az eszköz könnyen tisztítható legyen, rendelkezzen akár saját öntisztító funkcióval is. Így jelentősen lerövidül a konyhában töltött idő mennyisége.

A mindennapos használatú konyhai gépeknél fontos szempont a választásnál a design, esztétikum is. Hiszen ezeket a gépeket nem a konyhai szekrényben fogjuk tárolni, hanem elől fogjuk tartani őket a konyhapulton, hogy bármikor használatba vehessük. Ezért fontos, hogy a gép teljesítménye, hatékonysága mellett a gép kialakítása, formavilága is megfelelő legyen, jól illeszkedjen a konyhánk stílusához.

Egy konyhai gépet nem egy-két évre veszünk, hanem hosszabb időre. Ezért mindenképpen megbízható, bevált márkát válasszunk, aminek számunkra ideális az ár-érték aránya és időtálló technológiával készült.

Fontos szempont a vásárlásnál, hogy a konyhai gépre legyen garanciális csere és javítási lehetőség. A garanciális idő legyen akár kibővíthető. A meghibásodott gép rövid idő alatt cserélhető, vagy javítható legyen, és könnyen pótolható legyen a hibás alkatrész. A garanciális idő lejárta után is kedvező javítási feltételekkel rendelkezzen.

Lényeges, hogy olyan márkát válasszunk, ami rendelkezik saját szervízzel, vagy hazai szervízelési lehetőséggel. Így nem kell beszereznünk rögtön egy új gépet, ha valami meghibásodott rajta. A javítás után pedig gyorsan ismét használatba vehetjük a kedvenc gépünket.

A 12 legfontosabb szempont konyhai kisgépek vásárlásához:

1. jól illeszkedik az életmódunkba
2. vannak hozzá praktikus receptjeink
3. megbízható, bevált háztartásigép márka
4. ideális az ár-érték aránya
5. időtálló technológiával készült
6. hatékony, erős a teljesítménye
7. rendelkezik a legfontosabb alapfunkciókkal, bővíthető funkcionális eszközökkel
8. egyszerű, könnyű és kényelmes a használata
9. könnyen tisztítható, akár saját öntisztító funkcióval is rendelkezik
10. egyedi formavilága jól illeszkedik a konyhánk stílusához
11. rendelkezik garanciális csere és javítási lehetőséggel
12. rendelkezik hazai szervizelési lehetőséggel

Egy nagy múltú, megbízható német márka: a Braun

Évek óta elköteleztem magam a Braun háztartási gépek mellett és most az a megtiszteltetés ért, hogy a Braun márka hivatalos márkanagykövete lettem.

A Braun márka története egészen 1921-ig nyúlik vissza. Ekkor alapította Max Braun gépészmérnök Frankfurt am Mainban. Az 1950-es évektől kezdtek el konyhai eszközöket is gyártani. Az 1990-es évek közepére a Braun márka már világelső volt a háztartási gépek gyártásában.

A Braun a konyhai háztartási gépek széles választékával rendelkezik. Jelenleg botmixerek, kézi keverők, turmixgépek, robotgépek, gyümölcscentrifugák, citrusfacsarók, kávégépek, vízforralók, kenyérpirítók vannak a kínálatukban.

A Braun konyhai háztartási gépekre jellemző a garantált minőség és a megbízhatóság, letisztult design, egyedi formatervezés, praktikus kialakítás, erős teljesítmény, egyszerű és könnyű használat. A Braun háztartási gépeken érződik, hogy a fejlesztők ismerik a vásárlóik igényeit. Mindent megtesznek azért, hogy a vásárlók ne csak elégedettek legyenek, hanem szeressék használni az eszközeiket, és a konyhában töltött idő élmény legyen!

A Braun konyhai háztartási gépeket itt tudod beszerezni:
https://www.braunhousehold.com/hu-hu

Marton Melinda

A cikket támogatta a Braun és a Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió.

Fotó: Zoe.N.Photography

További cikk a témában, kattints a linkre:

Egész évben multigrill!

További cikk a témában, kattints a linkre:

Turmixolásra fel

További cikk a témában, kattints a linkre:

A botmixerek új generációja

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.