A táplálkozási irányzatok útvesztőjében nem könnyű eligazódni, de az igazán kitartóaknak sikerül! Ismerd meg egy kedves tanítványom, Horváth Adrienne inspiráló történetét!

Horváth Adrienne története

„Kedves Melinda!

Az imént hozta meg a receptes könyved a postás. Gyorsan átpörgettem, azt hiszem éppen azt kaptam, amit szerettem volna. Van egy nagyon friss saját történetem is a tudatos táplálkozáshoz, amelyet nagyon szívesen felajánlanék, ha érdekes lehet számodra. Még nem tudom, hogy hogyan, de szeretnék én is valahogy hozzájárulni a történetemmel, ahhoz, hogy azokat a nőket segíthessem, akik hasonló cipőben járnak. Korosztályomat tekintve (49 éves vagyok) az a tapasztalatom, hogy sokan vannak így. Csak röviden:

Hosszú stresszes évek állnak mögöttem. 2009-től egy 6,5 éves válási procedúra, amely hosszan okozott létfenntartási „pánikot” abból adódóan, hogy 2 nagy gyermekemet (gimnazista és egyetemista) jellemzően egyedül kellett anyagilag ellátnom, közben munkahelyváltások és sok-sok munka, hogy a keresetem megfelelő legyen. Ez alatt a 8-9 év alatt a nőgyógyászati (cytológiai) leleteim hullámzó eredményeket (P2, P3) hoztak, stesszes időszakaimtól függően. Tavaly tavaszra azonban leromlottak odáig (P4, majdnem P5), hogy a „tapasztalt” nőgyógyászok (ők, akik az alternatív gyógymódokat nem veszik figyelembe) méheltávolítást javasoltak, arra hivatkozva, hogy a méhnyakrák rák megelőző állapotában vagyok, amely csak romlani fog, és ha szétterjed, akkor már nem lesz „gyógyítható” olyan hatékonyan, mintha most eltávolítják az egész méhem.

Stresszkezelés 1-2. cikk

Hiszek a pszichoszomatikus betegség kialakulásában, ezért úgy éreztem a „nincs méh nem egyenlő a nincs rák” lehetőséggel. Így otthagytam ezeket a nőgyógyászokat, mert szerencsémre rátaláltam egy doktornőre, aki azt ígérte, hogy, ha a táplálkozásomat megváltoztatom, fél éven belül visszaáll a normálisra a nőgyógyászati eredményem. Ennek érdekében 10 hónapja táplálkozom glutén-, laktóz- és jellemzően cukor mentesen (nagyon kevés almacukor engedett) és mérsékelt protein (csirkemell és hal egyszer egy héten) megengedése mellett. Szénhidrátbevitel érdekében Szafi lisztes termékeket fogyaszhatok.

Közben megtaláltam azt a nőgyógyászt is, aki igaz időbeni korlátozással, de támogatást adott a diétámhoz, és hitt annak eredményességében.
Mindamellett, hogy fogytam 14 kg-ot!:), 9 hónap alatt a leletem újra normális lett, persze el kell mondanom, hogy a táplálkozás mellett más segítséget is igénybe vettem, főleg a lelkem és a gondolataim megtisztulása, az élettörténetem feldolgozása érdekében (egészség coach, kineziológus, energetikai kezelések).

Fent leírtak persze hatalmas kitartást és lélekpróbáló türelmet követeltek, és nagy támogatást a családom és a barátaim felől. És sokat segített, hogy alapjában energikus, életvidám, tenni vágyó nő vagyok. Most viszont nagy támogatást nyújthatok azoknak a nőknek, akik esetleg ugyanebben az egészségügyi probléma cipőben járnak. Ennyi röviden a sztorim. És ehhez jött a könyved!:)

A táplálkozásomat előíró doktornőmtől én csak listát kaptam a számomra fogyasztható élelmiszerekről, így csak a korábbi ételek alapanyagainak átírása történt meg több, kevesebb sikerrel, és élvezhető ízzel. Bár a szafi lisztes termékek fel tudják dobni. Mára viszont nagyon unalmassá vált az elfogyasztott ételek repertoárja, és épp ekkor bukkantam a könyvedre. Úgy látom majdnem teljesen lefedi az én diétámat!:)
Szóval, IGAZ, amit a könyv hátlapján Dr. Tamási József megjegyez számos egészségügyi problémát megoldhat a tudatos táplálkozás! Hajrá! Csak így tovább! Köszönöm! Holnaptól már ki is próbáljuk az új recepteket!:)” Horváth Adrienne

Marton Melinda könyvei

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.