A táplálkozási irányzatok útvesztőjében nem könnyű eligazódni, de az igazán kitartóaknak sikerül! Ismerd meg egy kedves tanítványom, Zsóka inspiráló történetét!

Zsóka története

„Egy évvel ezelőtt krónikus vastagbélgyulladással és isiásszal küzdöttem. A gyenge immunrendszer következtében hajlamos voltam a gombás fertőzésekre, és magas kockázatú HPV-t is megállapítottak, olyat, amire még nincs oltás, (de különben sem akartam beoltatni magam).

Sok diétát kipróbáltam azelőtt, de semmi nem hozott igazán eredményt. Sőt, volt, hogy rosszabbodott az állapotom, miután hallgattam egy tanácsadóra, aki az alapvetően növényeken alapuló étrendem helyett minden étkezéshez állati fehérje bevitelét ajánlotta. Természetesen pár hét után abbahagytam ezt a „diétát”, mert a saját bőrömön éreztem, hogy ezzel csak ártok magamnak.

Ezután találkoztam Melindával a Tudatos Ételtársítás Tréningen. Tetszett az elmélet letisztultsága, és az a szabadság, hogy étrendi irányzatoktól, divatoktól függetlenül működőképesnek tűnt.

Az ételtársításról itt tudsz olvasni

A gyakorlatba is igyekeztem beültetni a tanultakat, eleinte több-kevesebb sikerrel, mert az agyam nagyon ragaszkodott a régi szokásokhoz. A zöld turmix recepted nagyon bevált, azelőtt is ittam, de az avokádós változat a kedvencünk.

A tréning óta fontosnak tartom, hogy minél frissebb alapanyagokat használjak az ételkészítéskor, ezért párommal kialakítottunk egy kiskertet, ahonnan mindig tudok szedni friss zöldeket, például: spenótot, sóskát, mángoldot, fűszernövényeket. Hihetetlen, hogy 20 négyzetméteren mennyi minden megterem! Ráadásul maga a kertészkedés is gyógyító hatású.

A lényeg, hogy már egyre biztosabb táplálkozási alapokon van erőm tovább lépni, és ezért hálás köszönet neked!” Zsóka

Érdekel az ételtársítás, akkor végezd el a Tudatos Ételtársítás szemináriumot.

Kattints a gombra és rendeld meg a tanfolyamot.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.