Leírás
Haladó Fermentálás workshop élményvacsorával – 2026. Új időpont hamarosan!
Mi lesz a workshopon?
Készíteni fogunk egy-egy üveg fermentált lilahagymát, karfiolt vagy sárgarépát vagy céklát vagy uborkát, amit hazavihetsz magaddal. Viszek magammal többféle fermentált zöldséget, fermentált italt, amit megkóstolhatsz. Az estet egy közös gluténmentes vegán élményvacsorával zárjuk.
Részletesen átbeszéljük, hogy
- Mi a szezonalitás lényege
- Zöldségismeret: a zöldségek ételcsoporton belül milyen fajta zöldségek vannak és hogyan társíthatók egymással
- Gyümölcsismeret: gyümölcsök ételcsoporton belül milyen fajta gyümölcsök vannak és hogyan társíthatók egymással
- Milyen fűszereket használjunk fermentáláshoz
- Hogyan és milyen arányokkal készítsünk felöntőlevet helyesen
Bónuszok
- A főzőesten lesz egy közös vacsora és többféle fermentált savanyúságot megkóstolhatsz.
- Készíteni fogsz egy-egy üveg fermentált lilahagymát, kariolt, és sárgarépát vagy céklát (vagy más szezonális zöldségből, amit hazavihetsz magaddal.
