Mi a francia nők titka?
Erről szól Mireille Guiliano A francia nők nem híznak, a boldog táplálkozás titkai című könyve.

„Az egészséges test és az egészséges szellem együtt működik. Hogy mindkettőt fenntartsuk, semmi sem helyettesítheti az életörömöt.” Montaigne

A könyv a szerző fiatalkori történetét mutatja be. A 18 éves Mireille elnyert egy amerikai ösztöndíjat, és egy évet Westonban, a gazdag Boston külvárosában töltött. Az ott töltött idő alatt a helyi táplálkozási szokások észrevétlenül bekúsztak az életébe és  felszaladt rá jó pár kiló. Így amikor egy év után hazament, a szülei alig ismertek rá. A korábban karcsú Mireille jelentős túlsúlyt szedett magára.
Szerencséjére dr. Csoda, a család orvos barátja, szívén viselte a sorsát, és segített neki, hogy a táplálkozásban vissza tudjon térni francia gyökereihez.

Hogyan tudott megszabadulni a túlsúlytól?
Minden egyensúly kérdése!

Először is az orvos kérésére három hétig megfigyelte és lejegyezte, hogy miket eszik. Ezután az orvos megvizsgálta az étkezési naplóját, felmérte az elfogyasztott ételek tápértékét. Közben rájött, hogy mik azok az ételek, amikből túl sokat eszik, és amiket jobb volna kerülni a súlyfelesleg leadásához. A főellenségei a kenyér, a sütemény, és a csokoládé volt, ezeket elhagyta az étkezéseiből.
Bevezette az adagot, ami kb. egy közepes méretű almának felelt meg. Eleinte konyhai mérleggel lemérte az elfogyasztott ételmennyiségeket. Közelítette egymáshoz az akaraterejét és az élvezetért könyörgő énjét.

Közben megtanulta, hogyan egyen változatosan. Főzött magára, és elsősorban szezonális ételeket fogyasztott. Bevonta a táplálkozásba mind az öt érzékszervét. A süteményeket csak ünnepi alkalmakra tartogatta.

A napi rutinját is átalakította. Úgy indította a reggelét, hogy megivott egy nagy pohár vizet, odafigyelt napközben is a vízivásra és a lefekvés előtt is megivott egy nagy pohárral, hogy este se száradjon ki alvás közben.

Legyek én élvezeteim karmestere, éppúgy, mint az önmegtartóztatásé.
Megtanulta, hogy az élet nemcsak evésből áll. A legtöbb ételből az igazi örömöt az első néhány falat nyújtja. Amit élvezünk nem rutinból élvezzük.
A minőséget választotta a mennyiség helyett. Mindenből evett egy keveset, de csak kis adagokban.
Három hónap után megtalálta a saját teste új egyensúlyát, és közben leadta a súlyfeleslege felét úgy, hogy nem szenvedett, hanem mindig elégedett volt.

A következő három hónap az új étkezési rend stabilizálásával telt.
Egy kicsit már többet is ehetett, és olykor megengedhetett magának egy-egy „kirúgunk a hámból” alkalmat. De figyelt arra, hogyha valamiben engedményt tett magának, akkor valamit csökentett is, hogy helyrebillentse az arányokat. A folyamatos fogyás titka, hogy a kompenzáció mindig egy hajszálnyival előbbre jár, mint a kilengés.
Fontos, hogy az étkezés mellett az életmódjára is odafigyelt. Lift helyett lépcsőt használt, ahova tehette gyalog járt, kialudta magát, és megtanulta élvezni az életet úgy, hogy közben jól érezte magát a saját bőrében.

A francia nők a fejükkel esznek és sosem állnak fel az asztaltól pukkadásig telve, vagy bűntudattal. Megtanulták, hogy a kevesebb több és tudják, hogyan egyenek mindent visszafogottan, anélkül, hogy számolniuk kellene a kalóriákat. A frissességet és az ízt részesítik előnyben. Nem hagynak ki egy étkezést sem és egy étkezés során 3 fogást esznek.

Ha szeretnéd

  • jobban megismerni a tested működését
  • kialakítani tudatosan az egyéni táplálkozásodat,
  • megtanulni hogyan táplálkozz testtudatosan, mit, mivel, mikor, mennyit és hogyan egyél,
  • akkor rendeld meg a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II. részét.
Marton Melinda

Ha érdekel, hogy mit, mivel, mikor, mennyit, hogyan egyél? Akkor Neked való a Testtudatos táplálkozás I-II. online tanfolyam.

7,5 óra, 11 db PPT-s videó
11 db MP3 a tanfolyamok hangfelvétele
Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II. E-book a tananyag
Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II. munkafüzet

Testtudatos Táplálkozás Tanfolyam I-II.

Megnézem a részleteket >>>

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.