A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

4 szelet
Elkészítési idő: 10 perc
(glutén-, tej-, tojás-, hús-, szójamentes recept)

4 szelet gluténmentes kenyér

50 g csicseriborsó liszt vagy sárgaborsó liszt
½ kk Himalája só vagy fekete só
¼ kk kurkuma
ízlés szerint bors
100 ml tisztított víz

olaj a sütéshez

A csicseriborsó lisztet egy tálba kimérjük, hozzádjuk a sót, a fűszereket és összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és kézi habverővel simára keverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Vágunk 4 szelet gluténmentes kenyeret. A kenyereket mindkét oldalán megforgatjuk a csicseriborsós masszában, és pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Ha szükséges pótoljuk az olajat. Miután elkészült törlőpapírral leitatjuk a kenyerekről a felesleges olajat.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.