A csicseriborsónak kiemelkedően magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, magas a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma. Könnyen beilleszthető a gluténmentes, teljes értékű növényi étrendbe.

Extra “sajtos” magyaros gluténmentes pizza
(glutén-, tej-, tojás-, hús-, szójamentes recept)

Elkészítési idő: 10 perc előkészület + 25 perc sütési idő
Egy 30×40 cm tepsihez

500 g gluténmentes növényi pizzatészta (házi készítésű tészta, készen vásárolható alap, vagy lisztkeverékből) – például a Testtudatos táplálkozás könyvemben található házi készítésű pizza tészta alapra egy változat (100% növényi).

Feltét
200 ml paradicsomszósz (házi, vagy bolti)
150 g cukkini
50 g lila hagyma
145 g füstölt csicseri kolbász
100 g olvadós növényi pizza sajt
friss oregano
friss bazsalikom

A cukkinit negyedeljük és kevés vízzel és pici sóval pár perc alatt fedő alatt megpároljuk. A lilahagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A pizzatésztát sütőpapírral kibélelt 30×40 cm-es tepsire tesszük, megkenjük paradicsomcszósszal. A csicseri kolbászt szétmorzsoljuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezután a cukkinit és a lila hagymát is rátesszük.

180 C-fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, a reszelt növényi sajtot az utolsó 5 percben tesszük rá, hogy megolvadjon. Miután elkészült a pizza, ízlés szerint friss oregánóval és bazsalikommal díszítjük.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.