Gluténmentes krumplis kocka, gránátos kocka, krumplis tészta
Gyerekkori nagy kedvencem. Sokféleképpen készítik, én így szeretem készíteni.

4 adag
Elkészítési idő: 30 perc

200 g gluténmentes fodros kocka (Naturbit)
500 g burgonya
100 g vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 tk Himalája só
2 ek olívaolaj

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, főzőedénybe tesszük és bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és villával összetörjük. A fodros kockát bő sós vízben 10 perc alatt készre főzzük, tésztaszűrővel leszűrjük és hideg folyó vízzel leöblítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy nagyobb főzőedényben az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük. Hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót és jól összekeverjük, rövid ideig pirítjuk, végül hozzáadjuk a megfőzőtt és lecsepegtetett fodros kockát és jól összekeverjük. Csemegeuborkával, céklával, vagy „tejfölös” uborkával tálaljuk.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.