Mediterrán rizssaláta
100 g rizs (én basmati rizst használtam, de lehet bármilyen)
200 ml tisztított víz
100 g narancssárga pritaminpaprika
100 g sárgarépa
100 g cukkini
100 g koktélparadicsom
100 g főtt csicseriborsó
10 g kapribogyó
8 db magozott kalamata olívabogyó
2 szál friss koriander
8 db bazsalikom
6 db jégsaláta levél
A rizst folyóvíznél leöblítjük. Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, hogy kihűljön, és egy nagy salátás tálba tesszük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikát, sárgarépát, cukkinit, jégsaláta leveleket 1 cm-es kockára vágjuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk. Ezután hozzáadjuk a rizshez a kockára vágott zöldségeket, a félbevágott koktélparadicsomot, a csicseriborsót, a kapribogyót, az olívabogyót. Hozzáadjuk az öntetet és jó alaposan összekeverjük. Koriander és bazsalikom levelekkel díszítjük. A rizssalátát jégsaláta ágyon tálaljuk.
Klasszikus balzsamecetes öntet
2 ek bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj
2 ek zöldfűszeres balzsamecet
1 tk Himalája só
4 őrlés zöldbors
Egy kis tálba kimérjük az olívaolajt, a balzsamecetet. Hozzáadjuk a sót, a zöldborsot és alaposan összekeverjük.
Marton Melinda
A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.
További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.
Marton Melinda
Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.