Mediterrán rizssaláta

100 g rizs (én basmati rizst használtam, de lehet bármilyen)
200 ml tisztított víz

100 g narancssárga pritaminpaprika
100 g sárgarépa

100 g cukkini
100 g koktélparadicsom

100 g főtt csicseriborsó
10 g kapribogyó
8 db magozott kalamata olívabogyó
2 szál friss koriander
8 db bazsalikom
6 db jégsaláta levél

A rizst folyóvíznél leöblítjük. Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, hogy kihűljön, és egy nagy salátás tálba tesszük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikát, sárgarépát, cukkinit, jégsaláta leveleket 1 cm-es kockára vágjuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk. Ezután hozzáadjuk a rizshez a kockára vágott zöldségeket, a félbevágott koktélparadicsomot, a csicseriborsót, a kapribogyót, az olívabogyót. Hozzáadjuk az öntetet és jó alaposan összekeverjük. Koriander és bazsalikom levelekkel díszítjük. A rizssalátát jégsaláta ágyon tálaljuk.

Klasszikus balzsamecetes öntet
2 ek bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj
2 ek zöldfűszeres balzsamecet
1 tk Himalája só
4 őrlés zöldbors

Egy kis tálba kimérjük az olívaolajt, a balzsamecetet. Hozzáadjuk a sót, a zöldborsot és alaposan összekeverjük.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.