A kukoricának (pázsitfűfélé) fontos szerepe van takarmánynövényként és az emberi táplálkozásban is. Az egész világon a búza és a rizs után a kukoricát termesztik a legnagyobb mennyiségben. Egy olcsó és ízletes alapanyag, ami könnyen beépíthető a hétköznapi táplálkozásba. Magas energiatartalmú, tápláló ételek készíthetők belőle.

14 db
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütési idő

200 g cukkini
100 g sárgarépa
150 g újburgonya
2 g fokhagyma
20 g újhagyma
½ csokor petrezselyem
1 ek natúr gm vegamix
1 tk borsikafű
1 tk majoranna
1 ek Himalája só
100 g gluténmentes zabpehelyliszt
100 g kukoricaliszt
gluténmentes zsemlemorzsa
bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj a fasírtok megkenéséhez

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott újhagymát, a felaprított petrezselymet, a szárított fűszereket és a sót, majd megnyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a liszteket, és alaposan összedolgozzuk. Fasírtpogácsákat formázunk belőle, majd mindkét oldalát beforgatjuk zsemlemorzsába. A fasírtokat sütőpapírral kibélelt tepsire sorba rakjuk, és előmelegített sütőben 220 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben fordítsuk meg a fasírtokat, hogy a tetejük is megpiruljon. Miután elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd mindkét oldalát olajsprayvel vékonyan olajozzuk meg.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.