Az ételtársítás egyik legfontosabb szabálya

Az emberi szervezetben az egyik legtöbb energia az emésztésre megy el. Különösen akkor, ha valaki helytelenül társítja az ételeket. A helytelen ételtársítás ugyanis oda vezet, hogy a szervezet nem tudja megemészteni a bevitt ételt, ezért az emésztés sokkal több energiát igényel. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

A 8 leggyakoribb hiba az ételtársításban

Naponta több mint 200 táplálkozással kapcsolatos döntést hozunk és legalább kétszer-háromszor, vagy ötször eszünk. Átlagosan 50 tonna ételt fogyasztunk el az életünk során. Ezért nagyon fontos, hogy milyen ételre esik a választásunk. Ne tévesszenek meg napjaink konyhaművészeti remekei! Amikor az íz kerül az előtérbe, és az egészség a sor végén kullog, mindig csorbulnak az egészséges táplálkozás szabályai! Hiszen ilyenkor nem az egészség, hanem az élvezet hajszolása a cél! Ezek az ételek elkábítják az ízlelőbimbóidat, és könnyen túlzásba eshetsz velük. Ha kevesebb fajta ételt eszel, akkor kevésbé terheled le az emésztőrendszered. Táplálkozz egyszerűen, de változatosan! (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Hét helytelen ételtársítás amire eddig nem is gondoltál

Mi történik ha helytelenül társítod az ételeket? Meghosszabbodik az emésztési idő, az étel több időt tölt a gyomorban és az emésztőrendszerben. Az étel az erjedés és rothadás miatt károsodik, így a tápanyagok nem tudnak teljes mértékben hasznosulni. Az emésztés után meg nem emésztett részecskék maradnak. A táplálék felszívódása csak részlegesen megy végbe. Az emésztés sok energiát visz el, így fáradtsággal és kimerültséggel jár. A helytelen ételtársítás emésztési zavarok, rosszullétek, tartós és krónikus zavarok, betegségek kialakulásához vezet. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Marton Melinda

Tanuld meg, hogy mit mivel egyél!
Végezd el a Tudatos Ételtársítás szemináriumot.
Több mint 40 ételtársítási szabály konkrét példákkal.

Kattints a gombra és rendeld meg a tanfolyamot.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.