Az alma javítja az emésztést a benne lévő borkő- és almasavnak köszönhetően, ami gátolja az emésztőrendszerben zajló erjedést és a kórokozó baktériumok tevékenységét.

Pektint tartalmaz, amely eltávolítja a koleszterint és a mérgező fémeket (ólom, higany). Jótékonyan hat az alacsony vércukorszintre.
A körtében sok a természetes cukor (fruktóz), megfelelő rost, C-vitamin és kálium forrás. A körte azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek a legritkábban váltanak ki allergiát.
A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.

2 adag
Elkészítési idő: 10 perc

300 g vilmoskörte
250 g idared alma
50 g spenót
300 ml tisztított víz
½ kk fahéj

A körtét, az almát és a spenótot megmossuk, majd feldaraboljuk a gyümölcsöket, és eltávolítjuk a magházukat. A turmixgépbe belepakoljuk először a körtét és az almát, majd a spenótot és a vizet, valamint a fahéjat. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.

Marton Melinda

 

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.