A zöldborsó vitaminokban gazdag, E-, K-, B1- és B6-vitamin-tartalmát érdemes kiemelni, de C-vitamin is található benne. Kiváló magnézium forrás. Magas rosttartalma van. Glutén-, tejmentes recept!

4 adag
Elkészítési idő: 25 perc

400 g friss (pucolt) zöldborsó
100 g sárgarépa
500 ml tisztított víz
30 g barna rizsliszt
100 ml tisztított víz
200 ml kókusztejszín
1 tk Himalája só
egy csipet szerecsendió

A zöldborsót folyóvíznél átöblíjtük, a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A zöldségeket főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk az 500 ml vizet és főzzük 15 percig. Kimérjük a barna rizslisztet egy kis tálba, hozzáadjuk a 100 ml vizet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt is és jól összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukorborsóhoz, hozzáadjuk a sót és a frissen reszelt szerecsendiót is és további 10 perc alatt sűrűre főzzük. A főzeléket zöldségfasírttal tálaljuk.

Marton Melinda

A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.

További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.