Az eper kiváló C-vitamin forrás, erősíti az immunrendszert. Gazdag ásványianyagokban, fitonutriensekben és kiváló rostforrás. A fermentált eperital és a házi készítésű kókuszjoghurt a jótékony hatású probiotikumokkal támogatja a mikrobiom egészséges működését.
Hozzávalók
2 adag
Elkészítési idő: 5 perc
200 g banán
150 g eper
4 db friss datolya
2 ek kókuszjoghurt
250 ml natúr kókusztej
50 ml fermentált eperital
1 tk útifűmaghéj
1 kk bourbon vaníliapor
A banánról eltávolítjuk a héját és karikára vágjuk. Az epret megmossuk, a végeit levágjuk. A datolyát megmossuk, kimagozzuk. A gyümölcsöket a kelyhes turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszjoghurtot, a kókusztejet, a fermentált eperitalt, az útifűmaghéjat és a vaníliaport és krémesre turmixoljuk.
A kelyhes turmixgépen a smoothie programot választottam ki a smooth fokozattal, így 59 másodperc alatt elkészült ez a csodálatos ital, ami nemcsak finom, hanem egy igazi egészségkoktél, ami a mikrobiomnak is jót tesz!
Ha szeretnéd megtanulni, hogy készül a fermentált eper ital, akkor gyere el a következő Gyakorlati fermentálás főzőestre, ahol nemcsak a gyümölcsök fermentálását tanulhatod meg, hanem a zöldségek, gabonák, olajos magok fermentálását is, valamint a kétféle gluténmentes kovászos uborka készítési módot, cukormentes befőzést, csíráztatást!
A turmix elkészítéséhez a Braun PowerBlend 9 kelyhes turmixgépet használtam. (Ha szeretnéd beszerezni, akkor 10% kedvezményért használd a MELINDA10 kuponkódot a vásárláskor)
A Braun konyhai háztartási gépeket itt tudod beszerezni:
https://www.braunhousehold.com/hu-hu
A recept megjelenését támogatta a Braun és a Villeroy&Boch konyhastudió és márkaszaküzlet.
Marton Melinda
A receptet szerzői jog védi. A recept üzleti célú felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges, és jogdíj köteles. Ha a receptet szeretnéd megosztani a saját blogodon, vagy Facebook oldaladon, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. A receptet csak változatlan formában, és erre az oldalra mutató kattintható linkkel lehet megosztani.
További 116 gluténmentes teljes értékű növényi recept található a Testtudatos Táplálkozás könyvemben, és több mint 70 recept található az orvos és dietetikus által ajánlott két hetes gluténmentes növényi étrendet tartalmazó Testtudatos Életmód könyvemben, valamint 10 komplett ünnepi menü és 43 recept a Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvemben.
Marton Melinda
Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.