Divatdiéták csapdájában, avagy gondolkozz mielőtt eszel

Egyre több embernek okoz stresszt és boldogtalanságot az evés. Nagyon sokan már nem tudják eldönteni, hogy mit egyenek és mit ne egyenek, végülis kinek higgyenek. Nincs mindenkinek ideje utánajárni, hogy mi az igazság. Hogy jobban is értsd miről van szó írok pár példát. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Az vagy amit megeszel – használd helyesen!

Három különböző mondás, három eltérő jelentés – tanuld meg helyesen használni!
1) „Táplálékod legyen az orvosságod, orvosság legyen a táplálékod.” (Hippokratész)
2) „Mond meg, hogy mit eszel és megmondom, ki vagy.” (Jean Anthelme Brillat-Savari)
3) „Az vagy, amit megeszel.” (Ludwig Andreas Feuerbach) (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Kína-tanulmány

A Kína-tanulmány a táplálkozás és a betegségek kapcsolatát vizsgáló eddigi legátfogóbb orvos-biológiai kutatás. A projekt a Cornell Egyetem, az Oxford Egyetem és a Kínai Megelőző Orvostudományi Társaság összefogásával valósult meg. A tudományos projekt 1983-ban kezdődött, és a mai napig folyamatban van. A vizsgálatokat T. Colin Campbell, PhD professzor vezetésével Kína vidéki területein, később pedig Tajvan szárazföldi területeinek 170 falujában végezték, és Kína-tanulmány néven vált szélesebb körben ismertté. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Nyolc alapelv a táplálkozásban – a Kína-tanulmány alapján

A helyes táplálkozás: a táplálkozás és egészség nyolc alapelve – a Kína-tanulmány alapján
1. A táplálkozás eredménye a táplálékban található számtalan anyag együttes hatásától függ. Az egész több mint a részek összege.
A táplálékban található minden egyes vegyület többféle, csakis rá jellemző módon lép kölcsönhatásba egymással, valamint a szervezet kémiai anyagaival. A táplálékokból származó kémiai anyagok reakciósorozatok részeivé válnak, amelyek összehangoltan működnek együtt a jó egészség érdekében. Testünk e végtelenül összetett reakcióhálozata azért alakult ilyenné, hogy a természetben előforduló teljes táplálékokat maximálisan hasznosíthassa. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Divatdiéták helyett növényi alapú étrend

A növényi alapú étrend abban tér el a divatdiétáktól, hogy tudományosan megalapozott állítások összessége alkotja. Nem a „tudományt” használja saját állításai igazolására, hanem a tudományos állítások igazolják sorra a növényi alapú étrend létjogosultságát. Pozitív élettani és betegségkockázat csökkentő hatása van. Ez a fajta táplálkozás számos egészségügyi probléma esetén alkalmazható, és hosszú távon is fenntartható megoldást biztosít a legújabb kor egészségügyi kihívásaira. (…) Ez egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>