Ez egy 3 részes cikksorozat a stressz hatásairól és hatékony stresszkezelési módszerekről.

1) Hogyan befolyásolja a stressz az emésztést?

A stressz hatással van arra, hogy milyen táplálékot képes felvenni a bélrendszer, és milyen gyorsan halad át a táplálék az emésztőcsatornán. Stressz hatására csökken a gyomor és a belek vérellátása, nem jut elég vér az emésztőrendszerbe, a gyomor lassabban ürül ki, a belek mozgása lelassul, összességében romlik az emésztés hatékonysága. (…) Egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

2) Tanuld meg kezelni a stresszt, nyerd vissza az egyensúlyod

A stressz mindenkit egyformán érint. Az életünk része, hogy folyton új helyzetekbe kerülünk és váratlan események történnek velünk, amik miatt feszültség keletkezik az életünkben, és megoldandó feladatokkal, kihívásokkal találjuk szemben magunkat. A feszültség oka, hogy átmenetileg elveszítjük a kontrollt életünk felett, ami bizonytalansággal és a kiszolgáltatottsággal jár. (…) Egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

3) Stresszkezelés mesterfokon

A két legfontosabb feladatod stresszhelyzetben
Stresszhelyzetben a két legfontosabb feladatod, hogy kezeld az érzelmeidet és old meg a helyzetet, hogy mielőbb visszanyerd a kontrollt az életed felett. Először az érzelmek kezelése a feladatod, mert ha már megnyugodtál, akkor tudsz szembenézni az adott helyzettel és a megoldásra fókuszálni, hogy a legjobb megoldási stratégiát válaszd. Ahhoz hogy megfelelően tudd kezelni az érzelmeidet, fontos, hogy fejleszd az érzelmi intelligenciádat. Az érzelmi intelligencia azt jelenti, ahogy a saját és mások érzéseit kezeled. (…) Egy részlet a cikkből.

Elolvasom a teljes cikket >>>

Marton Melinda

Ha érdekel, hogy mit, mivel, mikor, mennyit, hogyan egyél? Akkor Neked való a Testtudatos táplálkozás I-II. online tanfolyam.

7,5 óra, 11 db PPT-s videó
11 db MP3 a tanfolyamok hangfelvétele
Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II. E-book a tananyag
Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II. munkafüzet

Testtudatos Táplálkozás Tanfolyam I-II.

Megnézem a részleteket >>>

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek. Eddig 6 online tanfolyam szerzője: a Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyam, Gluténmentes kenyérsütés, Mindenmentes Mesterkurzus.