A táplálkozási irányzatok útvesztőjében nem könnyű eligazódni, de az igazán kitartóaknak sikerül! Ismerd meg egy kedves tanítványom, Nina inspiráló történetét!

Nina története

„Négy évvel ezelőtt kezdődtek az emésztési gondok nálam. Bejártam Tolnát-Baranyát, hogy a végére járjak a miérteknek és orvosolni tudjam a has, gyomor fájdalmaimat, na meg az állandó puffadást és a kellemetlen leheletet is. Ha nem igazán ettem, akkor voltam jól. Nem értettem, hogy miért. Amikor salátákat ettem 1-2 nap múlva már jobban is voltam. Előfordult, hogy napokig csak salátáztam, ami csodálatos, csak a napi 10 óra fizikai munkához és az 50 kilómhoz nem igen passzolt. Elmentem háziorvoshoz, majd gasztroenterológushoz, na meg természetgyógyászhoz többször is, hiába. Lemondtam a cukorról, élesztőről, laktózról és a gluténről is évekkel ezelőtt és mégsem voltam sokkal jobban. Majd jött egy helicobacter pozitív teszt. A kezelés után javultam ugyan, de nem sokat.

Végül Brian Tracy Főnix szemináriumát hallgatva kaptam fel a fejem az egyik mondatra, ami így szólt: Egyet jegyezz meg, ne egyél fehérjét keményítővel! Nem tudtam miről beszél, de az futott át a fejemen, hogy hús és krumpli. Nem is kellett több, Google elő és beírtam a keresőbe a kulcsszavakat. És máris egy nagy lista ott állt előttem, ami szerint bizonyos ételeket nem párosíthatunk össze. Azt hittem, hogy nem jól látok. Habzsoltam az oldalakat és közben azon morfondíroztam, hogy erről én miért nem hallottam a 40 évem alatt.

Az ételtársításról itt tudsz olvasni

Rengeteg orvost bejártam, és hogy-hogy soha egyik sem említette nekem ezt. Pedig mind megkérdezte, hogy mik az étkezési szokásaim. Vendéglátásban dolgozok és vendéglátóipari szakközépiskolát is végeztem, soha nem tanítottak nekünk ilyesmit, és a szakácsaink sem tudnak ilyesmiről. Most két országról beszélek Magyarország és a világ másik vége Ausztrália. Se itt, se ott erről se orvosok, se természetgyógyászok, se kollégák, se főszakácsok, sem átlag polgárok nem tudtak/tudnak. Hihetetlen elképedve álltam e tény előtt, és kérdeztem magamtól, hogy tényleg csak ennyi lenne az egész? A párosítás? És rá kellett döbbennem, hogy igen.

Pár nap múlva rákerestem magyarul is az ételtársításra és akkor bukkantam Melindára. Ennek most már fél éve talán. Rengeteget segítettek nekem az információk, amiket Melindától kaptam és az első könyve is. Ennyit szerettem volna mondani és megköszönni neked, hogy jól érzem magam!” Nina

Érdekel az ételtársítás, akkor végezd el a Tudatos Ételtársítás szemináriumot.

Kattints a gombra és rendeld meg a tanfolyamot.

Marton Melinda

Marton Melinda

Marton Melinda 4 könyv és 4 tudásalapú tanfolyami könyv szerzője: Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes Kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek, Testtudatos táplálkozás tanfolyam I-II, Tudatos ételtársítás szeminárium, Gyakorlati fermentálás tanfolyami könyv.